banner recepten
Zoete mosterd met pit
Meng een fijngehakte teen knoflook, 1 ui en 250ml droge witte wijn in een pan en laat 5 min. zachtes koken. Laat afkoelen en mix tot een glad mengsel. Voeg 50g mosterdpoeder, 2 tl olie, 1 el honing, 1tl zout en een mespuntje cayenne of andere toe. Kook op laag vuur tot je een gladde en dikke mosterd krijgt.
Biermosterd
Mix 150g bruin mosterdzaad grof. Voeg net genoeg azijn om een pasta te maken (ca. 4 el). Meng donker bier (ca. 50ml) met 1tl zeezout en 25g mosterdpoeder om een dikke pasta te maken. Meng de twee pasta's met genoeg bier om een smeerbaar geheel te maken.
Kruidige bruine mosterd zonder zout
Meng 5 el bruin mosterdzaad met 5 el geel mosterdpoeder en 170ml water. Laat 10 min. rusten. Meng 250ml azijn, 3 el agavesiroop, 2 el bruine suiker, 1 el uipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl kurkuma en 1/8 tl gemalen kruidnagel en breng aan de kook. Laat 5 min. sudderen op laag vuur. Mix alles samen tot de zaden zijn gemalen.
Chinese mosterdsaus
Breng 200g suiker, 250ml azijn, 1/4 tl zout en 2 el sojasaus aan de kook. Meng 125ml water en 1 el geel mosterdpoeder tot een gladde massa. Giet het mosterdmengsel in het suikermengsel en kook al roerend in. Roer 1/2 el gemberpoeder doorheen. Serveer warm of koud.
Engelse Colmand mosterd
Scherpe klassieke mosterd. Meng 60g mosterdpoeder met een snuifje zout. Roer er dan water, wijn of bier door totdat de mosterd de gewenste dikte heeft.